Over Nikko

Schilderkunst
Kenmerkend voor zowel zijn foto- als schilderwerk is dat Nikko zich niet beperkt tot één bepaalde stijl of onderwerp. Hij is voortdurend zoekende naar vormen, kleuren en vooral sferen die voor hem op dat moment belangrijk zijn. Hierdoor ontstaat een grote variëteit aan werken en voor de galeriebezoeker aan keuzes. Hij wordt vooral geboeid door de vorm van het vierkant dat voor hem bijna een magisch figuur is geworden met vele mogelijkheden tot expressie. ‘Als ik bezig ben dan vergeet ik alles om me heen, dan raak ik in een soortement flow die me een beetje van de aarde tilt. Daarna is het even het hoofd schudden en weer op aarde belanden. En vooral wat kritischer naar je eigen werk kijken. Het is altijd weer heerlijk en spannend tegelijk’.

Fotokunst
Bij zijn fotografische werk is Nikko vooral geïnteresseerd in het detail van zijn objecten. Hij kiest alledaagse voorwerpen en situaties die hij een nieuwe vorm geeft door deze te abstraheren. Hij werkt vanuit een eigen intuïtie die bepalend is voor het eindontwerp. De gekozen details verworden dan in de meeste gevallen tot op zichzelf staande abstracte kunstwerken. Hij heeft een scherp oog voor artistieke abstracties in zijn omgeving, met name de bebouwde omgeving en in de natuur.
Een voorbeeld van de bebouwde omgeving is zijn fotografisch werk van gebouwendetails, die hij zelf als ‘plooien van gebouwen’ kenschetst. Een ander voorbeeld daarvan is zijn werk van de details van de ramen van Marc Chagall in de synagoge van het Hadassah University Medical Center in Jerusalem. De details zijn met recht nieuwe schilderijen geworden.

Galerie Nikko: affordable art
Galerie Nikko bestaat virtueel op internet en in ‘real life’ als galerie aan huis in Eefde.
De galerie vormt een ideale achtergrond voor de kunstwerken. Hoofdzakelijk worden werken van Nikko geëxposeerd. Regelmatig worden kunstenaars als gast uitgenodigd om te exposeren.
De galerie is op afspraak open en als u in de buurt bent bel gerust even aan. Het is zowel in artistiek als in financieel opzicht interessant. Nikko gaat ervan uit dat kunst er voor iedereen moet zijn en houdt daarom zijn prijzen altijd betaalbaar.

Galerie Nikko